2 Temmuz 2012

Euro 2012'nin Enleri!

En iyi kaleci; Turnuva'nın boyunca nerdeyse hatasız bir oyun sergileyen ve Portekiz maçında penaltılarda gösterdiği performans ile takımının şampiyon olmasında en önemli paylardan biri onundu. İker Casillas!

En iyi stoper: Gerard Pique'nin İspanyolların sistemi içindeki yeri gerçekten çok önemli. Hızlı olması bir yana hem hava hakimiyeti, hem güçlü olması, hem de ayaklarına inanılmaz derecede hakim olması sebebi ile diğer tüm stoperlerden bir kaç adım öne çıkıyor. Turnuva boyunca farklı bir çok forvetle karşılaşmasına rağmen görevini hep başarı ile tamamladı.

En iyi bek: La Masia'dan yetişen ama çok genç yaşta ayrılmak durumunda kalan ve bu sezon 14 milyon € gibi bir rakama tekrar yuvasına dönen Jordi Alba ve Almanya'nın kaptanı Philip Lahm arasında kaldım. Joker hakkımı yeni bir yüz olmasi sebebi ile J.Alba'dan yana kullanıyorum. Bu iki oyuncudan başka Coentrao'yu da rahatlıkla en iyiler arasında sayabiliriz.

En iyi orta saha: Topa bu derece hakim olan ve pasları ile oyuna bu derece yön verebilen bir başka futbolcu tanımıyorum ben. Senelerdir futbol izliyorum ama bölgesinde Xavi'den daha iyisini görmedim. Nerdeyse %100'e varan bir isabetli pas kullanma yeteneği var. Bunlar sağdan alıp, sola verilen paslar değil ayrıca. En kritik, en öldürücü paslarda hep onun ismi var. Dün Jordi Alba'nın golünde verdiği pasla, Pirlo'nun yaptığını gözü kapalı yapabilirim dedi herkese.

En iyi açık:  Bu sezon attığı gollerle kendine bir kez daha hayran bırakan Cristiano Ronaldo, milli takımda da gayet başarılı bir performans sergiledi ve takımını yarı finale kadar taşıdı.

En iyi forvet: Bu turnuvada forvetler nerdeyse hiç dikkat çekmediler ama Balotelli'nin Almanya maçındaki performansı, Gomez'in grup maçlarında sergilediği futbol, Torres'in zaman zaman başarılı oyunu kendilerini bir adım öne çıkardı. Tercihim yarattığı sansasyon sebebi ile İtalya'nın delisi Mario Balotelli'den yana. Gönül buraya Shevchenko yazmak istiyordu ama olmadı.

En iyi gol: İsveç - Fransa ( 1-0 / Zlatan İbrahimoviç )

En iyi asist: İtalya - İspanya ( 1-0 / A.Pirlo )

En iyi takım: İspanya

En kötü takım: İrlanda

En süpriz olan: Yunanistan

En hayal kırıklığı yaratan: Hollanda

En iyi lider: Beklenenin çok üstünde bir performans gösteren İtalya'nın saha içindeki lideri oldu ve takımının finale çıkmasında çok önemli bir rol aldı: Andrea Pirlo!

En iyi stad: Kehribarları ile meşhur Gdansk ( Danzig ) şehrinin Kehribar Stadyumu.

En iyi taraftar: Uefa'dan da tebrik alan İrlandalılar.

En iyi genç futbolcu: Alan Dzagoev

En iyi teknik direktör: Oynattığı futbol ile baştan sona kendi eseri olması sebebi yüzünden Slaven Biliç ile zor şartlar altında geldikleri turnuvada takımını farklı taktik anlayışlarla finale kadar taşıyan Cesare Prandelli.

En iyi 11;


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder