2 Temmuz 2012

Şampiyon İspanya



Yazacak, konuşulacak çok şey yok aslında. Barcelona modelinin bir uzantısı olan bu milli takım, Real Madrid'den takviyelerle günümüz futbolunun zirve noktası olduğunu bir kez daha ispatladı ve bir daha kırılması zor bir rekora imza attı. Oynadıkları futbolu beğenmiyor olsam da, dün sahada turnuva genelinden çok farklı bir takım vardı.

Golü erken bulduktan sonra paslarla rakibi de, ekran karşısındakileri de çılgına çeviren İspanya gitmiş, yerlerine gol atmaya programlanmış bir takım gelmişti. Bir final maçında 4 gol atmak kolay bir şey değil. Gerçek anlamda aradaki siklet farkını görmek açısından önemli bir maçtı ve İspanya istediği sürece yenilmeyeceğini herkese gösterdi. Dün İtalya'nın yerinde Almanya'da olsa değişen bir şey olmazdı diye düşünüyorum. Zira İspanyolların ayağına topu verdiğiniz sürece, kazanma şansınız onların hatalarına bakıyor.

İspanyolları en çok zorlayan Portekiz milli takımı olmuştu. Turnuva genelinde yedikleri sadece 1 gol ile en iyi savunma modelinin topu ayakta tutmak olduğu gerçeğini herkese bir kez daha öğrettiler. Bu pas trafiğini bozmak için takım halinde önde basmayı tercih eden Portekiz, bu sistemi bozmaya en çok yaklaşan ekip oldu. Futbol anlayışlarının benzerliklerinin de bunda payı yüksekti tabi.

David Villa'nın sakatlığından dolayı olmamasının ciddi bir handikap olacağını düşünüyordum ama görev paylaşımını o kadar iyi yaptıki İspanyollar, hayran kalmamak elde değildi. Bazen Silva çıktı sahneye, goller attı,attırdı, o olmayınca Fabregas sahne aldı, o da olmayınca ''baby-face'' Torres çıktı golleri ile yine sırtladı İspanya'yı. Aynı şekilde Puyol'un olmayışı geri dörtlünün dizilişinde farklılıklara yol açmış, Ramos stopere geçmişti. Ramos'un yerine de Arbeloa dahil olmuştu. Buna rağmen gayet başarılı bir performans gösterdiler ve sadece 1 gol yiyerek turnuvayı kapattılar.

İspanya'yı gerçekten takdir ediyorum ve her ne kadar oynadıkları futbolu bazen bıktırsa dahi, bu altın jenerasyonu izleyebildiğimiz için şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Umarım 2014'de başarısız olurlar, yoksa böyle devam ederse turnuvalar iyice sıkıcı olmaya başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder