19 Eylül 2012

Bundesliga 3.Hafta

Hamburg Van der Vaart'ın da kadroya girmesi ile psikolojik anlamda güçlenmiş olsa da, takım olamamanın verdiği sancıları yaşamaya devam ediyor. Frankfurt deplasmanında başta olmak üzere, ilk üç haftada defansif hataların bedelini ağır bir şekilde ödediler. Fink'e ne kadar sabırlı olabilecek HSV yönetimi, merak konusu. Frankfurt cephesinde ise her şey beklenenin çok daha iyi gidiyor. 3 maç sonunda topladıkları 9 puan ile ligin süpriz ekiplerinden biri olmaya adaylar. Özellikle İnui başta olmak üzere, Aigner ve Meier ile farklı olduklarını şimdiden göstermeye başladılar.

Bayernde ise istek ve arzu en üst seviyede. Mandzukiç başta olmak üzere, yeni transferler oldukça iyi bir başlangıç yaptılar. Bu isimler dışında Müller'in de tekrar kendisini bulması ve Van Gaal dönemindeki gibi fayda sağlaması Bayern cephesindeki önemli sonuçlar. 12 sene sonra ilk 5 resmi maçından 5 galibiyetle ayrılması ve şu anda zirvede yer alıyor olması da bunun kanıtı. Mainz cephesinde ise işler pek iyi gitmiyor. Kadronun zayıflığını bir yana, takımdaki uyumsuzluk ve istenilenleri sahaya yansıtamamaları bu sezonun onlar adına oldukça zorlu geçeceğini gösteriyor.

Şampiyon Dortmund ise performans olarak geçen sezon bıraktığı yerden devam ediyor ve yenilmezlik serisini (31 maç) bu sezonda sürdürüyor. Dün oynadıkları şampiyonlar ligi maçından dolayı kadroda rotasyona gitmelerine rağmen, Leverkusen gibi güçlü bir ekibi çok rahat geçtiler. Dortmund şampiyonlar ligi dönüşlerinde pek zorlanacak gibi durmuyor. Leverkusende ise sorunlar devam ediyor. Kısa süre içinde toparlanacaklardır ama ilk üç haftalık performansları durumun pek de iyi olmadığını gösteriyor.

Bundesliganın yeni ekipleri Fürth ve Fortuna ise süpriz puanlarla çoğu kişiyi şaşırtsa da, yeni bir ligde mücadele ediyor olmanın verdiği hırs ve motivasyonu ile bunu başardıklarını düşünüyorum. Bu çizgilerini uzun süre devam ettirebilmeleri zor. Geçen sezonun süpriz takımı Augsburg da  mevcut kadrosu ile küme düşmeye aday bir başka takım. Luhukay'ın ayrılışından sonra Augsburg'un sanki sihri çalınmış gibi.

Ligin flaş ekibi ise kesinlikle Hannover. Kısa sürede attıkları onca gol bir yana, sergiledikleri futbol ile şu an Avrupada izlenmesinden en çok keyif aldığım takımların başında geliyorlar. Bremen karşısında 2-0 öne geçmelerine rağmen, maç 2-2'ye gelse de son dakikada yine kazanmayı bildiler. Hannover varsa gol var diyoruz artık. Belli olan Slomka'nın takımı bu sene çok can yakacak. Bremen ise yeni oluşumun meyvelerini tam anlamı ile alamamış olsa da, olumlu futbolu ile eski günlerine döneceğinin sinyallerini veriyor. Zorlu Dortmund deplasmanı başta olmak üzere sergiledikleri futbol olumlu, elbet skora yansıtacaklardır.

Schalke de bu sezon genç futbolcuları ve yıldızları ile hem ligde hem de Şampiyonlar liginde isminden söz ettireceğe benziyor. Hannover dışında diğer iki maçlarını kazandılar ve 7 puanla oldukça iyi bir konumda bulunuyorlar. Asıl prova ise hafta sonu Bayern karşısında olacak.

Stuttgart'ta ise işler pek iyi gitmiyor. Labbadia'nın tercihleri ve ısrarları sonucu kaybedilen puanlar hiç beklenmedik bir şekilde lige başlamalarına sebep oldu. Son dakikada kaybedilen Wolfsburg maçı, deplasmanda Bayern'e farklı mağlup olmaları ve son olarak içerde Fortuna'yı yenememeleri ile işlerin hiç iyi gitmediğini gösteriyor.

Ligin bir başka süpriz ekibi Nürnberg ise zayıf kadrosuna rağmen süpriz skorlar almaya devam ediyor. Japon yıldız Kiyotake, bizlere Kagawa'nın yokluğunu hissettirmiyor. Haddini bilerek oynayan ve şu an itibari ile büyükler dışında en çok ilgi çeken takımların başında geliyorlar. Benzer bir performansı da Freiburg sergiliyor.

Wolfsburg, Hoffenheim ve Gladbach da ise henüz takımlar tam anlamı ile oturmuş değil. Kısa süreli iyi futbol oynasalar da, zaman zaman yapılan inanılmaz hatalarla daha hazır olmadıklarını gösteriyorlar. Üç takımın da kadroları oldukça iyi ama biraz daha zamana ihtiyaçları olduğu kesin. Avrupada mücadele edecek olan Gladbach'ın bir an önce toparlanması şart.

Bir başka güzel olay ise bütün takımların bu hafta '' Geh auf dein Weg '' ( Kendi yoluna git) sloganlı reklamla çıkması oldu. Bu projede yabancı kökenli insanların futbol dahilinde hayata entegre edilmeleri için çaba harcanıyor.

Hafta'nın golü: Hannover 96 - Werder Bremen 3-2 ( Huszti dk.90 )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder