25 Eylül 2012

Bundesliga 4.Hafta

Haftanın süprizi kesinlikle geçen hafta da yazının temel noktası olan Hamburg oldu. Dortmund karşısında gösterdikleri başarılı performans sayesinde ilk üç puanlarını almış oldular. Maça harika bir başlangıç yaptılar ve Güney Koreli genç yetenekleri Son sayesinde henüz ikinci dakikada öne geçtiler. Gol kadar Van der Vaart'ın yapmış olduğu asistde harikaydı. Hamburg yavaş yavaş ritmini buluyor olduğunu özellikle bu hafta net bir şekilde gösterdi. Dortmund ikinci devrenin başında Perisic'in akıl dolu golü ile eşitliği yakalasa da, kısa süre sonra Hamburg tekrar öne geçmeyi başardı. Van der Vaart'ın defans arkasına bıraktığı pası gole çeviren isim İlicevic oldu. Bu şaşkınlık yetmezmiş gibi Son bir kez daha sahneye çıktı ve farkı ikiye çıkaran golü attı. Bu dakikadan sonra Dortmund oyunu tamamen eline alsa da, sadece skoru 3-2'ye getirmeyi başarabildi. Galibiyette en büyük paylardan biri de Hamburg'un başarılı transferlerinden kaleci Rene Adlerdi.

Ligin süpriz ekiplerinden zirve ortağı Frankfurt ise Nürnberg deplasmanındaydı. Açıkcası ne yapacaklarını kestirmek zordu. Beklentilerin tersine Frankfurt kazanmak için elinden geleni yaptı ve galibiyet serisini sürdürmeyi başardı. İnui'nin attığı gol dışında, gösterdiği başarılı performans ise yine takdirleri topladı. Anlaşılan kendisinden sezon boyunca daha çok bahsedeceğiz.

Bayern ise deplasmanda Schalke'ye konuk oldu. İki takımda hafta içinde Şampiyonlar liginde başarılı maçlar çıkarmıştı ve ligdeki iyi gidişlerini sürdürmek istiyordu. İki takımın da yorgunlukları sahada kendini gösteriyordu. Schalke geri düşmemek için daha çok defansif bir oyun tercihinde bulundu ve bu da ister istemez ilk yarının golsüz bitmesine sebep oldu. İkinci devreye daha iyi başlayan Bayern, Kroos'un şık plasesi ile öne geçti. Golden sonra da Bayern atakları sürdü ve kısa süre sonra Müller bu sezonki 4.golünü kaydederek maçın skorunu belirledi.

Haftanın en güzel maçlarından biri ise Bremen ile Stuttgart arasındaki maçtı. Labbadia kötü gidişatı değiştirmek adına bu maçta takımını 4-4-2 formasyonunda sahaya sürdü. Maça fırtına gibi başlayan taraf Bremen oldu ve devreyi 2-0 önde bitirdiler. Bremen bu sezon yeni kadrosu ile cidden keyif veriyor. Hırslı ve tempolu takım kimliğini son yıllarda kaybetmişlerdi ama bu sezon geri dönüş sinyallerini vermeye başladılar.  İkinci devrede maç çok farklı bir hal aldı ve Stuttgart risk almaya başladı. Sonucunda ilk önce Harnik ile skoru 2-1'e, 81.dakikada Cacau ile 2-2'ye getirdiler. Son 6 resmi maçında Stuttgart galibiyet alamasa da, ikinci devre oynanan futbol takdir topladı.

Haftanın diğer maçlarında ise Leverkusen evinde Gladbach karşısında galibiyete yakın olan taraf olsa da, maç berabere bitti. İlk devre boyunca Leverkusen'in 14, Gladbach'ın ise sadece 2 şutunun kaleyi bulduğunu belirtirsem neler kaçtığını tahmin edebilirsiniz. İkinci devre Gladbach 2 pas ile golle buluştu ama skoru koruyamadı ve Kadlec'in golüyle maç berabere bitti. Schürrle'nin penaltı kaçırması ise Leverkusen'in şansızlığının zirve yaptığı an oldu. Hoffenheim evinde Avrupa Ligi yorgunu Hannover'i konuk etti ve geriye düşmesine rağmen net bir skorla (3-1) kaliteli ayaklarının olduğunu tekrar hatırlattı herkese. Hoffenheimda maçın adamı, 10 dakikada 2 asist ile dikkat çeken Volland oldu. Almanya U-21 takımında da forma giyen bu gencin ismini daha çok duyacağız galiba.

Wolfsburg evinde hayal kırıklığı yarattı ve Fürth ile berabere kaldı. Sercan'ın performansı ise göz doldurdu. Özellikle cepheden çektiği şut direkten dönmemiş olsa, haftanın golü olabilirdi. Mainz ise evinde, rakiplerinden biri olarak değerlendirebileceğimiz Augsburg'u 2-0 ile geçti. Fortuna ise Freiburg ile beraber kaldı ve küme düşme hattından uzaklarda yer almaya devam etti.

Gelecek hafta'ya dair ( 25.09 - 26.09 )

Schalke yine evinde Mainz ile karşılaşacak. Schalke'nin yorgunluğu bu maça da yansır mı bilinmez ama Mainz  deplasmanda yenilmemek için sonuna kadar mücadele edecektir. Bayern ise ciddi anlamda dalgalanmalar yaşayan Wolfsburg'u konuk edecek. Bayern'in erken gol bulması halinde maç çok erken kopabilir ve farka gidebilirler. Dortmund ise Frankfurt ile karşılaşacak. Frankfurt galibiyetleri ile takımlara korku salmaya devam ediyor olsa da, Dortmund'un eksiklerine rağmen (Bender, İlkay) maçı kazanacağını düşünüyorum. Gladbach ise Hamburg'u konuk edecek. Fink'in maçın favorisi olarak Gladbach'ı göstermesi ise maçı ne kadar ciddiye aldıklarının bir göstergesi olarak düşünüyorum. Gladbach diğer hafta Avrupa Ligi maçı olması sebebi ile rotasyona gidebilir. Skor ne olur bilinmez ama haftanın en zevkli maçı olacağı kesin. Metalist ve Gladbach maçlarında bolca pozisyon bulmalarına rağmen, bunu skora yansıtamayan Leverkusen ise Augsburg deplasmanında şeytanın bacağını kıracaktır.

Kupon

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 2
FC Augsburg - Bayer Leverkusen 2
Greuter Fürth - Fortuna Düsseldorf Alt







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder