24 Mayıs 2012

Bayern vs Hollanda


Sonu hüsranla biten Şampiyonlar Ligi finalinin ardından Bayern dün anlamsız ve gereksiz bir organizasyon maçında Hollanda karşısında sahaya çıktı. Aynı bir kaç gün önce Real Madrid'in Mesut'lu ve Ronaldo'lu onbiri ile orta doğunun göbeğinde oynamak zorunda kaldıkları gibi. Tamam endüstriyel futbol için bu tarz organizasyonlar şart ama bu kadar abartmak doğru mu?

Oyuncular mutsuz ve moralsiz. Sahaya çıkanların çoğu zaten genelde forma giyemeyen isimler. Kalede Butt son maçına çıktı, artık o da Bayern ailesinin farklı bir bölümünde iş başı yapacak.  Geride Höwedes ile takasta ismi geçen Rafinha, ilerde Wolfsburg ile anlaşmış olan Oliç gibi isimler sahadaydı. Robben ise Hollanda ekibinde yedekler arasındaydı.

Maçın mevcut ortamda heyecanlı olması zaten mümkün değil. Moraller bozuk, ortam inanılmaz derecede can sıkıcı. Taraftarda da durum farklı değil. 20-25.000 kişi gelmiş, niye gelmişler sorsan onlarda bilmiyordur. 



Böyle bir ortamda maçın sonlarına doğru Robben oyuna girdi. Taraftardan ıslık sesi yükseldi hafiften, sonra daha da artarak devam etti. Ne yalan söyleyeyim, üzüldüm. Gerçi sonra taraftar da yanlış birşey yaptığının farkına varıp Robben,Robben diye tezahürat yapsa da kırılan kalp öyle kolay tamir olmuyor. Adam zaten dibi görmüş, bir de üstüne çok önemli bir turnuva öncesi bu şekilde yerin dibine sokulması bence çok acı. Tamam, Robben o kritik penaltıyı kaçırdı ama peki diğerleri o penaltı noktasına gitmeye niye cesaret edemedi. Durum o derece vahim bir noktaya gelmiş ki, penaltının başına geçen isim kaleci Neuer oldu. Bayern'de forma giyiyorsanız, kaçırsanız da o noktaya zamanı geldiğinde gitmeniz gerekir. Bu açıdan kaçıranlar dahil, finalde penaltı kullanan oyunculara ciddi anlamda saygı duyuyorum.



Benim bahsetmek istediğim aslında başka bir olay var burada. Joachim Löw ve diğer Alman milli oyuncular şu an kampta ve başta Hollanda, Portekiz ve Danimarka maçları için çalışıyorlar. Kadrosunun temel taşları olan Bayernli futbolcular ise Münih'te gruptaki rakipleri ile reklam olsun diye maç yapıyorlar. Bu oyuncular tamı tamına 8 kişi. Bu moral bozukluğundan bir an önce kurtulmaları için, mümkün mertebe Münih civarından uzaklaşmaları gerekirken orada tutmak ve dahası oynatmak cidden büyük saygısızlık. Aynı şekilde kupa kazanılmış dahi olsaydı, bu oyuncuların şu an olması gereken yer Mesut,Klose,Khedira vs.'nin yanı olmalıydı.

Kısaca Bayern'in bu maç tercihi her türlü hüsran oldu. Maçı bu arada 3-2 Bayern kazandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder