7 Mayıs 2012

Euro 2012 Almanya Aday Kadrosu

Podolski,Löw,Müller ve Mertesacker yeni forma ile poz verirken


Bugün Joachim Löw turnuvaya götüreceği aday kadrosunu açıkladı. Bu oyunculardan elenenler olacak ve en son 23 kişiye düşecek. 


Kadro:


Kale: Manuel Neuer (Bayern), Tim Wiese (Bremen), Marc-Andre Ter Stegen (Gladbach), Ron Robert Zieler (Hannover)


Defans: Holger Badstuber (Bayern), Philip Lahm (Bayern) , Benedikt Höwedes (Schalke 04), Jerome Boateng (Bayern), Mark Schmelzer (Dortmund), Mats Hummels (Dortmund), Per Mertesacker (Arsenal)


Orta Saha: Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Thomas Müller (Bayern), Andre Schürrle,Lars Bender, Simon Rolfes (Bayer Leverkusen), Sami Khedira, Mesut Özil (Real Madrid), Marco Reus (Gladbach), Sven Bender, İlkay Gündoğan, Mario Götze (Dortmund), Julian Draxler (Schalke 04), Lukas Podolski (Köln)


Ofans: Mario Gomez (Bayern), Miroslav Klose (Lazio), Cacau (VfB Stuttgart) 




Süpriz isimler Schalke'nin genç yıldızı Draxler ve Dortmund'dan İlkay Gündoğan oldu. Kadro ile beraber belki şampiyonaya gidemeyebilirler ama Löw'ün onlara destek çıkıyor olması güzel.


Magath'ın Helmes kulisleri işe yaramamış. Löw forvet hattında bu sene iyi bir performans sergileyen Gomez ile milli takımın gol makinesi Klose'yi ve Brezilya asıllı Cacau'yu tercih etmiş. Belki Helmes değil ama Cacau'un yerine Kiessling'in olması daha mı iyi olurdu acaba diye düşünmeden edemedim.  


Kadrodaki Bayernli oyuncular oynayacakları final maçı sebebi ile kadroya 25 mayısta dahil olacaklar. Löw bu ciddi anlamda sorun teşkil edebilir diyor ama ben buna inanmıyorum. Kadroda tam 8 Bayernli var ve nerdeyse hepsi ilk 11'in bir parçası. Onlar devamlı bir uyum içerisindeler zaten.


Turnuvaya kadar Almanya 26 mayıs'ta Basel'de İsviçre ve 31 mayıs'ta Leipzig'de İsrail ile hazırlık maçı yapacak.


Turnuvadaki ilk resmi maçları 9 Haziranda saat 20:45'de Ukrayna'nın Lwiw şehrinde Portekiz ile karşılaşacak.


Bakalım bu sefer şampiyonluk gelecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder