24 Mayıs 2012

Milli Takım Tur'a Çıktı



Milli takım şu an Avusturya'da kampta. 2014 Dünya kupası elemeleri öncesi, birbirinden farklı bir çok ekiple karşılaşacak. Nasıl oynayacağını görme ve neler yapabileceğini değerlendirme fırsatımız olacak. Maç programı şu şekilde.


24 Mayıs 2012 Perşembe, 20.00
TÜRKİYE - Gürcistan
Red Bull Arena, Salzburg

26 Mayıs 2012 Cumartesi, 20.00
TÜRKİYE - Finlandiya
Red Bull Arena, Salzburg

29 Mayıs 2012 Salı, 20.00
TÜRKİYE - Bulgaristan
Red Bull Arena, Salzburg

2 Haziran 2012 Cumartesi, 19.45
Portekiz - TÜRKİYE
Estádio da Luz, Lizbon

5 Haziran 2012 Salı, 20.00
TÜRKİYE - Ukrayna
Audi Sportpark, Ingolstadt




Kadromuz şu oyunculardan oluşuyor.

Kale
Volkan Demirel, Mert Günok, Rüştü Reçber*,Cenk Gönen,Sinan Bolat

Defans
Serdar Kurtuluş,Bekir İrtegün,İsmail Köybaşı,Semih Kaya,Egemen Korkmaz,Ömer Toprak,Serdar Aziz,Hasan Ali Kaldırım.

Orta Saha
Selçuk İnan, Engin Baytar, Emre Belözoğlu, Caner Erkin, Alper Potuk, Soner Aydoğdu, Hamit Altıntop, Nuri Şahin, Arda Turan, Mehmet Topal, Tunay Torun, Gökhan Töre.

Forvet
Burak Yılmaz, Sercan Sararer, Mustafa Pektemek, Umut Bulut.



Kadroda göze çarpan isimler Semih Kaya, Hasan Ali, Soner ve Sercan Sararer.

Semih bu sezon Kayserispor maçı ile başladığı 'resmi' kariyerini sene sonunda şampiyonlukla taçlandırdı. Bunda Ujfalusi'nin katkısı elbet büyük ama yine de gelecek adına umut var gibi. Geçmiş dönemlerde nedensiz bir şekilde kadroda hiç sans bulamayan Hasan Ali kadroya dahil olmuş. En azından İsmail-Hakan Balta seçeneklerine bir üçüncü ihtimal yaratması açısından önemli. Bu sezon Gençlerbirliğinde iyi işler başarmış olan Soner'in de genç yaşta A milli takıma dahil olması olumlu.

Sercan Sararer'e gelirsek, öncelikle bizi seçtiği için sevindim. İspanyol bir Anne ve Türk bir Baba'nın Almanya'da doğmuş çocuğuna hoş geldin demek istiyorum. Kendisi eldeki diğer hücumcuların aksine daha atletik ve koşuları ile ön plana çıkan bir oyuncu. Hani elle tutulamayan forvetler vardır ya, öyle birisi işte. Bu sene Bundesliga'ya çıkmayı başaran takımın kilit oyuncularından birisi oldu. Geçen sezon Burak Kaplan'ın da kısa süre forma giydiği Greuther Fürth takımında ilk başlarda 4-3-3'ün uç kenarlarına oynuyordu. Daha sonra sakatlıklar sebebi ile en uçta forvet olarak forma giymeye başladı ve bugün itibari ile çok farklı bir noktada. Bu süreç şüphesiz onun gol yollarında çok daha etkili olmasını sağladı. Bu sezon ligde attığı 9 golde bunun en iyi kanıtı. 

Kadro Emre Belözoğlu hariç gayet yerinde. Kendisini yetenekleri sebebi ile kadroya dahil edebilirsiniz ama sabıkası bu derece kabarık bir adam'ı çağırmak, yenilik yapıyoruz söylemleri ile çelişmektedir. 
  
Heyecanla maçlara nasıl bir anlayış ile çıkacağız çok merak ediyorum. 

* Rüştü kariyerindeki 120 milli maçına çıkıp jübilesini yapacak, umarım bu maç Portekiz maçı olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder