10 Mayıs 2012

Bundesliga 2011/12 Karması





Kale: Neuer, Zieler ve Weidenfeller başta olmak üzere bir çok başarılı isim çıktı karşımıza bu sezon ama 1 numara kesinlikle Mönchengladbach'ın genç kalecisi Marc Andre ter Stegen. Başarısı sayesinde milli takımın Euro2012 aday kadrosunda da yerini aldı ve henüz 20 yaşında.


Sağ Bek: Lukasz Piszczek! Borussia Dortmund'un 2 senedir en önemli oyuncularından birisi. Yaptığı asistler ve attığı süpriz goller dışında rakip oyuncuların tam anlamı ile kabusu. Polonya ile ev sahibi olarak Euro2012'de de başarılı performans sergileyeceğinden kimsenin şüphesi yok.


Stoper: Eğer Dortmund bu derece başarılı olduysa bunda Mats Hummels'in başarısı büyük. Ligin açık ara en iyi performansını gösteren stoperi oldu. Bayern alt yapısından yetişti ama hak ettiği değeri Dortmund'da buldu. Onsuz bir Dortmund düşünülemez. O da milli takımla Euro2012 yolcusu.


Stoper: Dante. Senelerdir Bundesliga'da forma giyiyordu ve performans olarak hiç bu derece başarılı olmadı. Bunda Favre'nin payı büyük. Takımında bu sene gösterdiği başarılı performans sayesinde seneye Bayern forması giyecek.


Sol Bek: Philip Lahm. Almanya'yı geçelim, dünya'nın sayılı beklerinden birisi. Hem solda hem sağda çok başarılı. Her daim görevini layıkı ile yerine getiriyor. Ribery ile arkalı önlü oynarsa Ribery'nin performansı, Robben ile oynarsa Robben'in performansı tavan yapıyor. Bayern'in kaptanı Euro2012'ye kupa almaya gidecek.


Sağ Açık: Bayern'in Hollandalı yıldızı Robben. Oynadığı her maçta takımına hem skor anlamında hem oyun anlamında büyük katkı verdi. Kritik Dortmund maçında penaltıyı kaçırmış olsa da bu onun büyüklüğünden bir şey kaybettirmez. Başarılı performansı sayesinde sözleşmesini de uzattı. Hollanda bu sefer kupayı alabilir.


Orta Saha: Bayern gibi bir takımda hem ofansif hem defansif anlamda katkı yapmak zor iştir. O açıdan Schweinsteiger ve Kroos'un yaptıkları işe ciddi anlamda saygı duymak gerek. Schweinsteiger'in yokluğunda Kroos görevini başarıyla yerine getirdi. Attırdığı golleri, akıl dolusu şutları ve sağlam savunması ile Khedira'nın milli takımdaki yerini alacak gibi. Euro2012 onun turnuvası olacak!


Orta Saha: Başlı başına bir başarı öyküsü. Hem oyuncunun bulunuşu, hem ortaya koyduğu performans hem de karakteri ile tam bir Japon işi bu adam, Shinji Kagawa! Modern bir 10 numara! Asist onda, goller onda, zeka kokan paslar, bitmek bilmeyen enerji onda. İngilizler boşuna kancayı takmadılar. Orada da başarılı olacağına eminim.


Sol Açık: Açık söylemek gerekirse Quaresma kadar severek izlediğim bir başka futbolcu Frank Ribery. Her an birşey yapabilir, her saniye dikkatle takip edilesi bir dünya yıldızı. Rakibin kim olduğunun hiç bir önemi yok, yer yüzündeki en tehlikeli futbolculardan.


Forvet: Bu çocukta cevher vardı ama Favre'nin elinde pırlantaya dönüştü. Topla ilerleyişi bazen Messi gibi. Koşuyor,koşuyor,koşuyor... Enerjisi bitmek bilmeyen, bunlar yetmezmiş gibi inanılmaz yetenekli olan Marco Reus'tan bahsediyorum. Dortmund ve Bayern arasındaki  düello'da yetiştiği kulüp olan Dortmund'u tercih etti. Seneye özellikle Şampiyonlar Liginde kendisinden çok bahsettireceğinden eminim.


Forvet: Gol makinesi dedikleri böyle birşey olsa gerek. Hollanda'lı yıldız Klaas Jan Huntelaar bu sezon attığı 29 golle Bundesliga gol kralı oldu. Tabi  birde Avrupa Liginde attığı 14 golü var. Hollanda teknik direktörü Van Marwijk'in işi cidden zor bu sefer, bir tarafta Van Persie,diğer tarafta Huntelaar. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder