30 Mayıs 2012

Şimdi Değilse Ne Zaman?



Nyon'dan bugün kötü haber geldi. 25 gün önce ertlenme kararı verilmiş, UEFA müfettişi buna itiraz edip tahkime gitmişti. Bugün çıkan karar ise 1 senelik men cezası oldu. UEFA'yı ilgilendiren 17 dava'nın tamamının kapatılmış olması,oyuncu alacaklarının ödenmesi de fayda etmedi. 

110 senelik bir camia'nın böyle bir ceza almış olması kulübümüz adına çok üzücü. Geçmiş yönetimin UEFA kurallarına uymaması sonucu Beşiktaş 1 sene men ve 200.000€ para cezası aldı. CAS'a gitsek dahi davanın 6 aydan fazla sürecek olması sebebi ile bu konuda bir değişim olacağını sanmıyorum ama en azından maddi kayıplarımız konusunda bir mücadele içinde olmak zorundayız. Belki yürütmeyi durdurma talebinde bulunulur (ihtiyatı tedbir) ve bu kabul görürse, o zaman ceza şimdilik ertlenebilir. Bu düşük bir ihtimal olsa da imkanlar dahilinde.

Maddi konulardan demişken,burada önemli bir konudan bahsetmekte yarar var. Beşiktaş'ın suçu UEFA'yı belgelerde oynama yaparak aldatmak. Bunu yapan eski yönetimin önce Beşiktaş'ın sahiplerine, sonra da bu ülkenin adalet kurumlarına hesap verme zorunluluğu olduğu gerçeği atlanmamalıdır. Eski yönetim sadece Uefa'yı değil, aynı zamanda taraftarını ve bağlı olduğu İMKB'deki ortaklarını kandırmıştır. Hesap vermelidir.

Eski yöneticimiz avukat Ahmet Akpınar, 25 gün önceki toplantının ardından yaptığı açıklamalarla ceza almamış olmamızın büyük bir zafermiş gibi yansıtılmasından dolayı kimse kimseyi kandırmasın, Beşiktaş'a ceza gelmez diyordu? Şimdilik sesi çıkmadı, gelecek tepkiyi merakla bekliyoruz.



Sayın başkan ve yönetim kurulu geldiği noktada artık karar vermek zorundadır. Ya arkasına bütün camiayı alıp bu işin sorumlulardan hesap soracaktır yada sessiz kalıp eskinin azınlık hükümetleri gibi günü idare edeceklerdir. Beşiktaş için artık ikinci bir seçenek yoktur. Ne sportif başarı ne de başka başarılar Beşiktaşlılar için bundan daha önemli olamaz. Ben yönetimin bu potansiyele sahip olduğuna ve bunu sergileyeceğine inanıyorum.

Süleyman Seba neden Feyyaz'a hala kızgındır bilir misiniz? Feyyaz transfer çeklerinde yaşadığı sorunlardan sonra avukatı iş güzarlık yapıp çeklerin arkasını yazdırınca, Feyyaz'ın bir süre sonra Beşiktaş ile ilişiği kesilir. O gün itibarı için en önemli oyuncularından birini kaybetmekten hiç tereddüt etmeyen efsane başkan Seba'nın ekolünden gelen sayın başkan, bugün itibarımızı bu hallere düşürenlerden hesap sormalıdır.
 
Taraftar olarak şu an herkesin birinci görevi, eskisinden daha güçlü birlik olma zorunluluğudur. Beşiktaş'ı işgal altından kurtarmak adına herkesin omuz vermesi şarttır. Bugün kulübe destek vermek bir zorunluluk olmuştur. Daha gür bir sesle #Feda diyebilmektir bizlere düşen.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder