11 Nisan 2012

AEGON Future Cup 2012

                                

Geçen hafta sonu 6-9 Nisan tarihleri arasında Amsterdam’da U-17 takımımız sessiz sedasız bir turnuvaya katıldı. Bu turnuvada Beşiktaş’ın dışında Ajax Amsterdam, Ac Milan, Manchester United, Bayern München, Deportivo Brasil, Ajax Capetown, Fc Barcelona gibi çok önemli ekiplerde vardı.
Turnuvaya ev sahibi Ajax Amsterdam ile başladı ekibimiz. Rakip tam anlamı ile bir sistem takımı olduğu için çok zorlandı kartallar ve maç Ajax’ın 4-0 üstünlüğü ile bitti. İkinci maçta rakip Brezilya’lı Deportivo Brasildi. Malesef maçta yine isteneni veremdi genç kartallar. Rakibin iyi futbolu, oyuncularımızın bireysel hataları sonucu maçı yine 4-0 kaybettik. Ardından son maçta da Manchester United’a 2-1 kaybettik. Dolayısı ile diğer grubun sonuncusu olan Ac Milan ile 7.’lik maçına çıktık. Bu maçı 2-1 kazanmasını bildi yavru kartallar.
Turnuvada maçların kazanılması yada kaybedilmesi mühim değil, önemli olan hangi seviyede olduğumuzu görmekti. Gözle görülür olan ise oyuncularımızın genelinin yetenek açısından kötü olmamalarına rağmen ciddi anlamda oyun içinde ne yapacaklarını bilmemeleriydi. Bunu en bariz şekilde turnuvanın açık ara en iyi futbolunu oynayan Ajax Amsterdam’a karşı gördük.
Beşiktaş özelinde değerlendirirsek 11 numaralı formasıyla Alperen Doğan arkadaşlarından yetenek ve fizik açıdan bir adım önde diyebiliriz. Bileklerine çok hakim olması ve isabetli vuruşları ile kendine Ronaldo’yu örnek aldığı çok belli oluyor. Az birazda Quaresma diyebilirim. Attığımız üç golde de onun imzasının olması kesinlikle tesadüf değil. Umarım iyi bir şekilde gelişmeye devam eder, çünkü ciddi bir potansiyeli var.
Grubumuzdaki iki ekip Manchester United ve Ajax Amsterdam finalde yine karşılaştılar. Beşiktaşımızın kura şansı burda da gülmedi anlayacağınız. Gerçek anlamda finale yakışır bir mücadele oldu. Maça iyi başlayan Manchester United durumu 2-0’ a getirdi ama Ajax muhteşem bir dönüşle maçı 2-2’ye taşımayı başardı. Şampiyon penaltı atışları sonunda Ajax oldu. Şampiyonluğu gerçekten hak etmişlerdi. Manu gibi başka takımlardan ( Jake Cooper – FC Reading) toplama adamlarla mücadele etmediler. Kendi yetiştirdikleri çok yetenekli oyuncularla başarılı oldular. O yüzden Ajax’a ve muhteşem alt yapısına hayran kalmamak elde değil.
Turnuvada dikkatimi çeken ve gelecekte kesinlikle çok başarılı olacağını düşündüğüm oyuncular ise Ajax’tan  Elton Acolatse, Queensy Menig, Sheraldo Becker,Van Bruggen,Serhat Çakmak (U-16 Milli),  Manchester United adına oynayan stoper Jake Cooper, Parker,  Deportivo Brasil’den Douglas diyebilirim. Bunların dışında da ismini hatırlayamadığım bir çok oyuncu vardı. Barca’nın 8 numarası gibi.
Ama ben uzun zamandır Acolatse,Menig,Becker gibi bir üçlü hücum hattı izlemedim. Hollanda milli takımı çok şanslı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder