3 Nisan 2012

Maicon Oliveira (23)



   Maicon Oliveira (23) Brezilya futbolunun son armağanlarından birisi. Kendisi Ukrayna’ nın zayıf ekiplerinden Volyn Lutsk ekibinde oynuyor. Ekibi ligde orta sıralarda mücadele ediyor ve kendisi o takımın en önemli oyuncularından bir tanesi. Ukrayna ve Rusya son 10 sene içinde hem zengin iş adamlarının desteği hemde doğru yapılanmalar sayesinde ciddi anlamda söz sahibi olmaya başladı. Buna en güzel örnekler Metalist Kharkow, Shaktar Donetsk, Dnipropetrovsk, efsane ekip Dinamo Kiev, Rusya’ dan CSKA, Zenit, Rubin Kazan gibi bir dünya takım sayabiliriz. Son dönemlerde bu ekiplere karşı ülke takımlarımızın aldığı sonuçlarda malum. Örnek vermek gerekirse Metalist, Karpaty, Kiev maçları bize durumu net özetler.
Bu başarının sırrı para’nın doğru yönetimi ve teknik ekiplere güvenle oluştu diyebiliriz. Özellikle Güney Amerika’dan ve Afrıika’dan getirilen oyuncularda yakalanan başarı takdir edilmeli. Aynı şekilde teknik ekiplere sağlanan güvende önemli. Mesela Beşiktaş Schsuter’le anlaştığında Dnipropetrovsk bir başka hoca adayı olan Juande Ramos ile anlaşmıştı. Aynı dönemde Beşiktaş dün itibari ile 4. kez hocasına ‘ merhaba ’ derken, Ramos hala başarı ile görevini sürdürüyor.

Biz tekrar Maicon’ a dönelim. Maicon Oliveira Brezilyanın Alagoinhas Atlético Clube’den yetişmiş bir futbolcu. Buradan kısa sürede Brezilya’ nın en önemli ekiplerinden Flamengo’ ya, oradan da kısa sürede Avrupa’ ya uzanan bir kariyere sahip. 20 yaşında geldiği Volyn Lutsk’ ta ilk sezonunda iyi işler yapıyor ve takımını ayakta tutan oyuncuların başında geliyor. Bir üst lige çıkılmasında payı büyük.
O sezonun ardından V.Lutsk yönetimi çok doğru bir hamle yaparak sezonun ilk devresinin ardından oyuncuyu Steau Bükreş’ e kiralama yolunu deniyor. Bu sayede oyuncu’ nun ikinci bir adaptasyona nasıl bir tepki vereceği görülmüş oluyor. 249 dakika forma giydiği Romanya liginde 3 gol ile noktalıyor.
Tekrar V.Lutsk takımına geri döndüğünde ise artık daha hazır ve daha çok dikkat çekiyor. Bu sezon forma giydiği 21 maçta 15 gol ile artık yeni bir maceraya hazır olduğunu ispat ediyor.
Maicon Oliveira klasik bir 4-3-3 oyuncusu. İleri üçlü’ nün sağında,solunda,ortasında atletik yapısı ve teknik özellikleri ile modern futbol anlayışına uygun bir oyuncu. Mesafe tanıkmaksızın çektiği şutlar, yaptığı doğru koşular ile gerçekten çok önemli bir isim.
Yaş: 23 Boy: 185cm Kilo: 78kg


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder