11 Nisan 2012

Alper Uludağ (21)


Son günlerde basında çıkan haberlere göre Alper Uludağ’ın ismi Beşiktaş ile geçiyor. Alper 1990 Belçika doğumlu ümit milli takımımızda da forma giyen genç bir futbolcumuz. Kendisi Alman ikinci lig ekiplerinden Alemannia Aachen takımında forma giyiyor. Mevkisi orta sahanın solu olsa da zaman zaman klasik oyun kurucu olarak oynadığı da oluyor. Alper Almanya’da forma giyen bir çok genç Türk futbolcu gibi teknik özellikleri ön planda olan,sol ayağına hakim bir futbolcu. Fizik olarakta oldukça diri ve güçlü.

Kariyerine Aachen alt yapısında başladı ve 3 sezondur da A takımda forma giyiyor. Aachen gibi ikinci ligin gediklisi hatta bu sezon itibari ile üçüncü lige düşecek bir takımda yaşadığı ağır sakatlığa kadar ciddi anlamda umut vadeden bir oyuncu adayıydı. Yaşadığı sakatlık sonrası futbolunda beklenen gelişimi malesef gösteremedi. Düzenli bir şekilde 11’de de şans bulamayınca da Aachen’in gözden çıkardığı bir oyuncu konumuna geldi. Bu noktada Aachen’in maddi zorluklar yaşadığını da belirtmekte fayda var. Bu sebepten ötürü elindeki bazı gençleri Bundesliga takımlarına yollayıp, yerlerini bonservis ödemeden aldığı oyuncularla doldurdu. Yine de genelde genç oyuncularla oynayan bir takımda formayı düzenli bir şekilde giyememesi düşündürücü.
Yaz döneminde Chievo Verona’ya nerdeyse tam transfer olacakken nedendir bilinmez, anlaşma sağlanamadı. Devre arasında da 400.000€’ya nerdeyse Orduspor’a imza atıyordu. Aachen yönetiminin Ordu’dan istediği banka teminatindan dolayı Ordu bu transferden vazgeçti. Başta bu git geller, yaşadığı ciddi sakatlık sebebi ile 2 senedir beklenen sıçramayı malesef başaramadı. Aachen ile yolları kesin olarak ayrılacak, bu süreçte iki tarafta çok yıprandı.
Geçen sezon aynı takımda Hamburg’dan kiralık gelen Tolgay Arslan’ın gösterdiği performans ile bir karşılaştırma yapıldığında yetenek ve katkı anlamında gelecek adına umut vermiyor Alper. Umarım bir an önce toparlanır ve hem milli takıma hem de kendine adına başarılı bir şekilde futbol hayatına devam eder. Belli bir yetenği olduğu gerçek ama performans anlamında şu ana kadar bunu gösterememesi, beklentilerin altında kalması gerçekten üzücü.
Yönetimin gurbetçi futbolculara yönelmesi mevcut ekonomik şartlarda doğru ve güzel, hatta heyecan verici bir davranış ama doğru isimlere yönelmezler ise bu açıdan pek bir katkı alamaz Beşiktaş.

* Tolgay Arslan’a kısa zamanda değineceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder