17 Nisan 2012

Bundesliga'da 31.Hafta

Bundesliga’da 31.Hafta, bir nevi kader haftası oldu diyebiliriz. Geçen hafta Bayern galibiyeti ile farkı 6 puana taşıyan Dortmund, deplasmandaki derbi’de Schalke’yi geriye düşmesine rağmen yenmesini bildi ve Bayern maçından önce farkı 9’a taşıdı. Aynı günün akşamı oynanan Bayern-Mainz maçına da ister istemez bu yansıdı. Gomez,Lahm ve Ribery bugün oynanacak Real maçı için öncelikle kulübede bekletildi. Maç 0-0 devam edince oyuna girmek zorunda kaldılar ama değişen birşey olmadı. Bayern matematiksel olmasa da, Dortmund’un şampiyonluğunu kabul etmiş oldu.
Bundesliga’da üçüncülük savaşı da son sürat devam ediyor. Schalke’nin kaybetmesi ve Gladbach’ın Köln’ü rahat geçmesi ile makas iyice daraldı. Doğrudan Şampiyonlar Ligi biletini almak adına kıyasıya bir mücadele bizi bekliyor.
Ligin alt tarafında ise Augsburg biraz şansla da olsa Wolfsburg’u yenmeyi başardı. Maç’a yine Magath damgasını vurdu. Oyuna aldığı Fildişi sahilleri asıllı Fransız futbolcu Sio’yu kısa bir süre sonra oyundan çıkardı. Bu davranışlar artık kendisi için çok normal kabul ediliyor. Eski Beşiktaşlı futbolcu Kuntz’un başkanı olduğu Kaiserslautern ise Nürnberg’ e yenilerek lige havlu attı.
Haftanın en zevkli mücadelesi ise Bayer Leverkusen ile Hertha Berlin arasında yaşandı. Bir tarafta Uefa için mücadele eden Leverkusen, diğer yanda da ligde kalma savaşı veren Hertha. Maça iyi başlayan taraf Leverkusen oldu ve 2-0 öne geçmeyi başardı. Kısa bir süre sonra Hertha yetenekli genç forveti Lasogga’nın kafa golü ile skoru 2-1’e getirdi. Ardından Rolfes ile kaçan penaltı Leverkusen’in maçı koparmasını engelledi. Aynı esnada Kobiashvili’nin kırmızı görmesi, işleri Hertha adına iyice zorlaştırdı. Buna rağmen kısa bir süre sonra sahneye çıkan isim milli futbolcumuz Tunay Torun oldu. Önce şık bir vuruş ile skoru 2-2’ye, ardından da 2-3’e getirmeyi başardı. Son dakikalarda Leverkusenin duran toptan gelen golüne engel olamayınca maç 3-3 bitti.
Hafta’nın golü: Andreas Schürrle (Leverkusen 1-0 Hertha Berlin)
Hafta’nın kalecisi: Simon Jentzsch
Hafta’nın takımı: Borussia Dortmund

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder