8 Nisan 2012

Retter

Sene 2003.  Almanya Hamburg. Şehrin Takımlarından St.Pauli, Bundesliga‘ dan ikinci Bundesliga’ya düşmüş ve hızını alamamış  üçüncü lig olan Regionalliga’ya düşmüştü. Kulübün yaşadığı ciddi maddi zorluklar ve borçlar sebebi ile hiç oynamadan bir lig daha düşürülmesi söz konusuydu. Kısa sürede ciddi anlamda maddi yardıma ihtiyaç duyuyordu St.Pauli.
Bu dönemde yapılan bir çok kampanyadan en anlamlısı ise üzerinde 'Retter' (Kurtarıcı) yazan tişörtlerdi. Kısa sürede bu tişörtler ciddi bir satış başarısı elde ettı ve gelirler içinde önemli pay sahibi oldu. Aynı zamanda da bu kurtuluş mücadelesinin sembolü olmuştu. Her yerde karşınıza çıkıyordu. Tv´de, sokakta, tatile gidilen beldede. Bu sayede St.Pauli o zorlu süreci atlattı ve şu an stadını da büyütmüş bir şekilde bugün eskiye nazaran çok daha güçlü.
                                                                       Berlin Kaplanı Filminden
                                 
                                                                      Franz Beckenbauer

Benzer bir uygulamayı bugün ciddi anlamda maddi zorluklar yaşayan Beşiktaş’ta yapabilir diye düşünüyorum. Kısa sürede ciddi rakamlara ulaşabilecek bir uygulama olacaktır. Sanat dünyasından tanıdığımız Birol Güven, Okay Karacan, Zafer Algöz, Hakan Altun, Itır Esen, Feridun Düzağaç, Yılmaz Erdoğan, Sarp Apak ve aklıma gelmeyen bir çok değerli insanda destek verirse, bu tişörtler ciddi anlamda büyük kitlelere hitap edebilir.
Önemli olan o tişörtün vereceği manevi mutluluktur. Zira bu zor günlerde Beşiktaşın buna fazlası ile ihtiyacı var.  Şeref Bey ’in söylediği gibi: Feda...






*  Tasarımlar Gürkan Özbalkanlı’ya aittir.

4 yorum:

  1. Hayırlı olsun şimdiden :)

    YanıtlaSil
  2. Dört gözle beklediğim bir proje, çok daha fazla alternatif üreterek kitle genişletilebilinir.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil