14 Nisan 2012

Schalke 04 - Borussia Dortmund


Şampiyonluk yolundaki son engel yarın oynanacak derbi. Hafta içi harika bir futbol resitaline sahne olan Bayern maçından sonra gözler NRW derbisinde. Klopp'un dediği gibi Schalke, Dortmund'un elini kolunu sallayarak şampiyon olmaması için elinden geleni yapacak. 

Dortmund cephesinde Subotiç oynamayacak, yerine Brezilyalı stoper Santana görev alacak. Götze kadroda. Oynar mı bilinmez ama varlığı bile Dortmund için büyük avantaj. Schalkede ise Höwedes sahada olacak.


Stevens yaptığı açıklamalar ile Dortmund'u övdü ama bu klasik rakibin motivasyonunu bozmaktan başka bir tepki değildi. Nürnberg maçından sonra Schalke'nin ne yapabileceğini kestirmek zor. Ligde üçüncü kalıp, doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne kalma planları yapıyorlar. En yakın rakipleri Gladbach ile aralarında 4 puan var. Olası bir yenilgide durum çok daha tehlikeli bir hal alabilir.

Her ne kadar Dortmund şampiyonluk havasına girmiş olsa da Gelsenkirchen'de oynanan son 14 maçta sadece iki galibiyet almış olmaları bu maçın hiçte kolay olmayacağının haberini veriyor. Eğer rakip daha sıradan bir takım olsaydı, Klopp oyuncuları motive etmekte belki zorlanabilirdi. O açıdan bakıldığında derbi tam zamanında imdadına yetişti diyebiliriz.



Maç 16:30'da TRT HABER'de! Beşiktaş - Galatasaray derbisi öncesinde tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder