17 Nisan 2012

Bayern München - Real Madrid

Bugün Bayern München ile Real Madrid Allianz Arena’da karşılaşacaklar. Bayern son iki lig maçında kaybettikleri puanlar ile lige havlu attı. Geriye Şampiyonlar Ligi ve Federasyon Kupası kaldı. Bu akşam Avrupa’nın dev ekiplerinden bir tanesi ile karşılasacaklar.

Bayern ile Real Madrid maçları Avrupa arenasında küçük çaplı bir klasiktir. Bayern tarih boyunca çok kez Real’in başını ağrıtmayı başarmıştır. Oynanan toplam 18 maçtaki tabloda Bayern’in 10 galibiyeti, 2 beraberliği, 6 yenilgisi var. İç sahada ise Bayern’in Real’e karşı harika bir istatistiği var. Oynadıkları 9 maçta 8 galibiyet 1 beraberlik. Attıkları gol 30, yedikleri 23. Böylesine güçlü bir takıma karşı oldukça iyi bir istatistik.
Maç Allianz Arena’da olduğu için kolay geçmeyecektir. Zira Allianz Arena’da Bayern Avrupa arenasında bu sezon hiç yenilmedi. Ligde de tablo pek farklı değil. Gladbach ve Dortmund maçları dışında yenilgileri yok. Geçen sezonda ligde sadece Dortmund ve Mainz 05 yenebilmişti, Avrupa maçlarında da son dakika golü ile İnter. Kısaca özetlemek gerekirse Bayern evinde çok farklı.
Real’in Şampiyonlar Ligi ve La Liga performansına baktığımızda geçen sezona göre daha derli toplu oynayan bir takım görüyoruz. Mourinho’nun 4-2-3-1’i gayet başarılı. Levante ve Barcelona maçları dışında yenilgi yüzü görmediler. Finalde Barcelona ile karşılaşmak ve galip gelmek onlar için çok önemli. Hafta sonu deplasmanda Barcelona ile karşılaşacak olmalarının bu maça ister istemez etkisi olacaktır.
Diğer yandan final maçının Allianz Arena’da oynanacak olması Bayern için büyük bir motivasyon kaynağı. Sonuç ne olursa olsun, ne Bayern ne de Real için bu maç kolay olmayacak. Rakip Real Madrid dahi olsa Bayern bugün yenilmemek için sonuna kadar savaşır.   

2 yorum:

  1. Bayern'in kadro yapısı Real tarzı bir rakibe göre nasıl şekillenmeli ?

    Kadrolardan bahsetseydin üstad biraz. Bilen var bilmeyen var :(

    O istatistikler de şaşırttı beni. İlginç.

    YanıtlaSil
  2. Rövanş maçına daha detaya inerim. :)

    Bayern uzun süre sonra 4-3-3 ile başladı,sonradan 4-2-3-1'e geçti. Bu önemliydi. Bayern dersine iyi çalışmış.

    YanıtlaSil