9 Nisan 2012

Düello'da İlk Devre


Çarşamba günü Bundesliga’nın bu seneki şampiyonu çok yüksek ihtimalle belli olacak. Lider konumdaki Borussia Dortmund evinde 3 puan önünde olduğu Bayern München ile karşılaşacak. Geriye kalan 4 haftada Dortmund’un rakipleri Schalke,Gladbach,Lautern ve Freiburg. Schalke deplasmanı ve Gladbach maçı ciddi anlamda zor maçlar olsa da Bayern engeli aşıldığı takdirde şampiyonluk yürüyüşü resmen başlamış olur. Bayern cephesinde de durum farklı değil. Sırasıyla Bremen,Mainz,Stuttgart ve Köln ile oynayacak. Arada birde çok önemli iki tane Real Madrid maçları var. Durum görüldüğü üzere oldukça zor.
Sezon performanslarına bakarsak Dortmund şampiyon olmanın verdiği zorluklar sebebi ile başta bocalamış olsa da çabuk toparlandı. Ligde çok az kayıplar yaşamalarına rağmen, Avrupa arenasında senelerdir olmamanın dezavantjı yüzünden Arsenal,Olimpiakos ve Marsilya’ lı grupta başarılı olamadılar.Bunda Nuri Şahin’den boşalan bölgede yaşanan sorunları da görmezden gelemeyiz. Kupa’da ise finale kaldılar ve rakip yine Bayern.
Bayern cephesinde ise başta geçen sezon çok tartışılan Kaleci ve Sağ bek mevkilerı olmak  üzere önemli transferlerle imza atıldı. Neuer’ e karşı taraftarlar cephe almış olsa da ligde mücadele ettiği 29 maçta 16 kez kalesini gole kapamayı başardı. Deplasmanda kaybedilen puanlara rağmen yakaladıkları seriler sayesinde üç kulvarda da sonuna kadar ilerliyorlar. Dönem dönem idare edilmesi zor oyuncular sebebi ile ciddi sorunlar yaşadılar ama bu zorluktan da onların bireysel katkıları sayesinde çıkmayı başardılar.

İki takımın rakamlarını karşılaştırdığımızda ortaya ilginç rakamlar çıkıyor. Dortmund 66 gol atıp 22 gol yerken, Bayern 69 atıp 19 gol yemiş. Dortmund içerde sadece Hertha Berlin’e yenilip,VfB Stuttgart,Lautern ile beraber kalırken, Bayern deplasmanda Gladbach,Mainz,Leverkusen,Hannover gibi çıkışta olan ekiplere karşı yenilgiler yaşadı. Hoffenheim,Hamburg,Freiburg’ a karşı ise beraberliğin ötesine geçemedi. Deplasman açısından Bayern ne kadar başarısız olmuşsa, Dortmund da bir o kadar başarılı oldu iç sahasında. Bunun yanında ligin 6. haftasından beri yenilmezliklerini sürdürüyor olmalarıda önemli.
Geçen sezon yine böyle kritik bir dönemde oynamıştı bu iki ekip. Dortmund Allianz Arena’da resmen rakibine futbol dersi vermiş ve 19 sene sonra maçı 1-3 kazanmış, ardından da Van Gaal’in kaçınılmaz sonu gelmişti ve Dortmund sezonu şampiyonlukla noktaladı. Benzer bir mücadele olmasada, ligin ilk yarısındaki maçta Götze’ nin golü ve Lewandowski’nin güzel oyunu üç puanı getirmeye yetmişti.  
                                                              Bayern 1-3 Dortmund 
Bayern cephesinde maçın kaderini belirleyecek üç isim ön plana çıkıyor.Robben-Ribery ve Neuer. Özellikle Robben’in son dönem gösterdiği başarılı performans ve ardından gelen yeni sözleşmesi ile bu maçta iyi işler yapmak için yoğun çaba harcayacağı kesin gibi. Ribery’nin de son dönemde takımı başta Marsilya maçları olmak üzere nasıl ileri taşıdığını yakından izliyoruz. Neuer ise her şeye rağmen işini baştan beri en iyi şekilde yapmaya devam ediyor. Dortmund’da ise durum daha farklı. Gideceği belli olan ve son 4 maçta 4 gol 1 asist yapan Kagawa, takımın bu sene gol yükünü çeken Lewandowski ve savunmada  Hummels bu maçta Dortmund için kritik isimler olacak.
İşin idareci boyutunda ise çok ilginç olaylar yaşanıyor. Geçen sezon rakibini küçümseyen Hoennes, bu sezon çok daha temkinli açıklamalar yapıyor. Oyuncuların da nasıl motive olduğunu ise Müller şu cümle ile özetliyor : ‘’ Bazıları bu hafta sonu ’nun Paskalya olduğunu bile unuttu ‘’
Çarşamba günü saatler 21:00’ ı gösterdiğinde Signul Iduna Park’ta hayat 90 dakikalığına duracak. Maç TRT-HABER ekranlarında olacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder