16 Nisan 2012

Hepimiz Zenciyiz!

Türk futbolunun son dönemdeki sorunlu çocuğu Emre Belözoğlu. Nerde bir kavga,gürültü orada onun adı geçiyor. Her daim polemiklerin içinde. Gittiği her camia tarafından belli bir süre sonra dışlanmış, futbolu iyi ama karakteri sorunlu şahıs. Son olarak dün oynanan maçta Didier Zokora’ya ‘‘ fucking nigger ’’ diyerek hakaret etmiş.
Buna şaşırdım mı? Hayır. Daha önce de aynı cümleyi bugün beraber Fenerbahçe forması giydiği Yobo başta olmak üzere El-Hadji Diouf, Watford’lu Alhassan Bangura’ya da söyledi. Anlaşılan bu sinirle söylenmiş birşeyden çok daha öte bir durum. Nasıl olursa olsun, her türlü mide bulandırıcı.
Emre’nin saha içindeki veya dışındaki takım arkadaşları ile olan problemli tavırları ( Gökhan Gönül, Andre Santos, J.Yobo, Baroni,Deivid vs.) bizi ilgilendirmez ama bu tarz bir ırkçılık tüm ülkeyi ilgilendirir. Daha da açık bir dille dile getirmek gerekirse, bu bir utançtır. Bu misafirperverliği ile övünen bir toplumada hakarettir.
Milli takım kaptanlığını yapmış bir oyuncu’nun bu yaptığı affedilemez, affedilmemelidir.
İlgili madde gayet açık ve net;
MADDE 44 – AYRIMCILIK
(1) Irk, dil, din, etnik köken ayrımcılığı yaparak insanlık onurunu herhangi bir şekilde zedeleyen
(a) Futbolculara dört ila sekiz müsabakadan men cezası,
(b) Kulüp yöneticilerine ise kırk beş ila doksan gün hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 20.000.-TL’den 80.000.-TL’ye kadar, 1. Lig kulübü yöneticileri için 10.000.-TL’den 40.000.-TL’ye kadar, 2. Lig kulübü yöneticileri için 7.500.-TL’den 15.000.-TL’ye kadar, 3. Lig kulübü yöneticileri için 5.000.-TL’den 10.000.-TL’ye kadar para cezası,
(c) Diğer kişilere dört ila sekiz müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı, veya otuz ila altmış gün arasında hak mahrumiyeti cezası verilir.

Umarım sadece bununla kurtulmaz.
Çarşı’nın meşhur pankartında dediği gibi hepimiz zenciyiz!

1 yorum:

  1. "(a) Futbolculara dört ila sekiz müsabakadan men cezası,"

    İnanmıyorum bu cezayı vereceklerine.

    YanıtlaSil