3 Nisan 2012

Maximilian Beister (21)

Hamburg´un geçen sene başında ikinci ligin güçlü ekiplerinden Fortuna Düsseldorf ‘ a kiralık verdiği ofansif orta saha oyuncusu harika bir sezon geçiriyor. Orta alanın sağında ve forvet arkası mevkisinde Thomas Müller ‘ in Bayernde yaptığı gibi hem gol hem asist anlamında  ciddi katkı yapıyor.
Beister Hamburg’ un civar şehirlerinden Lüneburg’ un altyapısından keşfedilmiş bir futbolcu. Yeteneği sayesinde çok genç yaşta Hamburg’ un alt yaş takımlarına geçmeyi başardı. Burada başarı ile basamakları tırmandı ve zaman zaman A takımda da yer bulmaya başladı. Geçen sezonun başında Hamburg tarafından kiralandı.  İki senedir Fortuna’ da oynuyor. Aynı zamanda Alman U-21 takımında da başarı ile forma giyiyor.
Hamburg seneye kadrosunda tutmayı düşünüyor, hatta bunu geçtiğimiz günlerde sözleşmesini 2016’ ya kadar uzatarak gösterdi. Gençlere önem veren yeni yapı içinde fırsat bulacağını ve bunu iyi değerlendireceğini düşünüyorum. Tarzı itibari ile Gladbach’ ın parlayan yüzü Reus’ e çok benzeyen bir oyun taryı var. Gladbach’ ın Reus’ ten boşalan yere onu düşündüğünü de Alman basınından okuyoruz. Mesafe tanımaksızın çektiği isabetli şutları, topla beraber hızlı koşuları ve doğru zamanda doğru yerde bulunması ile hem Almanya için hem de Hamburg çok önemli bir isim olacağını çok net bir şekilde söyleyebiliriz.
Bir başka artısı ise fiziği. Kendinden hiç beklenmedik derece çevik bir yapısı var. Önüne top attığınız zaman, o topa ondan önce ulaşmanız için en az 5 metre top’ a daha yakın olmak gerekir. Ayağındayken ise durum daha da vahim. Çünkü hem güçlü,hem hızlı hemde akıllı. Severek takip ediyoruz.
Yaş: 21 Boy : 183cm

2 yorum:

  1. 2016'ya kadar sözleşme...

    Düşündürücü. Alıcı gözüyle bakıyorum da.

    YanıtlaSil
  2. Hamburg'un uzun vade planlamada ne kadar ısrarcı olabileceğini kestirmek zor. Kulüp yapı olarak tam hazır değil. Dortmund model alınmak isteniyor ama bu sene düşdükleri durum sebebi ile bunda ısrar edebilirler mi bilinmez. Seneye bunu uygulayabilecekler mi daha iyi göreceğiz.

    YanıtlaSil