24 Nisan 2012

Bundesliga´da 32.Hafta - Şampiyon Dortmund!




Bu haftanın en anlamlı karşılaşması Borussia Dortmund ile Borussia Mönchengladbach arasındaki maçtı. Dortmund’da şampiyonluk için tüm hazırlıklar tamamdı ve beklenen oldu. Dortmund maç’ı 2-0 kazanarak üst üste şampiyon olmayı başardı. Gladbach ise üçüncü olup şampiyonlar ligine doğrudan kalma fırsatını bir kez daha ertelemiş oldu.

Alt taraflarda ise durum pek farklı değildi. Köln evinde Stuttgart’ı konuk etti. Maça taraftarının da desteği ile iyi başlayan Köln öne geçmeyi başardı. İkinci devrede Cacau’un Stuttgart’ta oyuna girmesi ile oyuna denge geldi. ( Bu sene çok şans bulamasa da, deneyimli ve önemli bir futbolcu) Çok geçmeden de harika bir koşu ile defansı şaşırtarak golünü attı ve maçın skorunu belirledi. Son dakikada uzaktan çektiği şut ile nerdeyse galibiyeti getiriyordu.

Diğer önemli mücadelede Augsburg-Schalke’yi ağırladı. Augsburg bu sene beni şaşırtan bir numaralı takım oldu. Gösterdikleri performans gerçekten inanılmaz, kapasitelerinin çok üstünde bir sezon geçiriyorlar. İstekli taraf Augsburg’du, gol de gecikmedi zaten. Ardından ilk yarı bitmeden Huntelaar durumu eşitledi. İki devrede ise durgun geçen oyundan dolayı maç 1-1 bitti. Gladbach ile üçüncülük mücadelesinde karşılıklı ikramlar sürecek gibi.

En şaşırtıcı performans ise Hertha Berlin – Kaiserslautern maçında yaşandı. Düşmesi kesinleşen Lautern çok rahat bir maç çıkardı ve bir anda skoru 0-2’ye getirdi. Daha da farklı bir sonuç olabilirdi ama pozisyonlardaki becerisizlik sebebi ile uzunca süre oyun böyle devam etti. Duran top sonucu Hertha maçı 1-2’ye getirse de daha fazlası olmadı ve maç bu skorla bitti. Sahadaki Hertha lige havlu atmışa benziyor, kalan 2 haftada ne yaparlar izleyip göreceğiz.

Werder Bremen-Bayern München maçı ise tamamen bir hazırlık maçı kıvamında geçti. Bayern as oyuncularını yarın oynayacağı Real maçına sakladı. As kadrodan sadece Müller (Real maçında yedek başlayacaktır), Schweinsteiger ve Neuer forma giydi. Açılışı kornerden Naldo yaptı. Bremen maça çok hakim olamasa da daha çok fırsat bulan taraftı. Durum böyle olunca Heynckes ikinci devrenin ortalarında müdahele etmek durumunda kaldı ve oyuna Ribery-Kroos ve Gomez’i aldı. Ribery oyuna hemen ağırlığını koydu ve bireysel yeteneği ile maçı 2-1’e getirdi.  



Bu arada Leverkusen’in sene başında ciddi rakamlara transfer ettiği Andreas Schürrle iki haftadır çok şık goller atmaya devam ediyor. Bu hafta ayak içi ile attığı golde görülmeye değer. Avrupa Şampiyonası heyecanı sarmıs bes belli. 

Hafta’nın takımı: Borussia Dortmund

Hafta’nın kalecisi: Bernd Leno

Hafta’nın golü: Andreas Schürrle (Hoffenheim 0-1 Leverkusen)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder