12 Nisan 2012

Borussia Dortmund 1-0 Bayern München



Tahmin ettiğimiz gibi harika bir maç izledik. Dortmund kendi evinde oynamanın avantajını kullanarak gücünün yettiği kadarı ile maça hakim olmaya çalıştı. Büyük bir ölçüde de bunu sahaya yansıtmayı başardılar. Klopp’un maçın içinde oyuncularına kalbini göstererek ‘yüreğinizle oynayın’ sahnesi maçın özetiydi. Dortmund daha çok istedi ve kazandı.
Maç öncesi yazımda Bayern’in maçı koparması için Ribery,Robben ve Neuer’in büyük katkı yapması gerektiğini söylemiştim. Neuer üzerine düşeni fazlası ile yaptı. Maçın hemen başında mutlak bir gole engel oldu. İlerleyen zamanlarda da güven verdi. Lewandowski’nin attığı golde ise ofsaytı bozan arkadaşının kurbanı oldu, yapabileceği birşey yoktu. Ribery’de katkı vermeye çalıştı ama sol tarafı iyi kapatmıştı Dortmund.
Robben için başlı başına bir yazı bile yazılabilir bugün. Tam anlamı ile kabus’u yaşadı. Maç içinde uzun süre görünmedi, sonra karşımıza penaltı pozisyonunda çıktı. Ardından penaltıyı kaçırdı ve o an maçtan koptu. Sonra çok net bir pozisyonu daha kaçırdı. Daha kötüsü olamazdı,onun için gerçekten üzücü bir geceydi.

                                                 Kaçan penaltı sonrası Robben ve Subotiç

Dortmund da ise geride Hummels ve Subotiç,kalede penaltı yaptırmasına rağmen Weidenfeller çok  iyi oynadılar. Önce Gomez’e sonra da Oliç’e göz açtırmadılar. Hummels beklenenden çok daha iyiydi. Eski takımına karşı ekstra motive olduğu topla yaptığı ani çıkışlarla kendini belli ediyordu. Hatta gol bile atıyordu bir defasında. Orta alanda İlkay eskiye göre iyi oynamaya başlasa da, takım genelinde bakıldığında hala bekleneni vermiş değil. İlerde ise Lewandowski, Blaszczykowski, Großkreutz harika bir maç çıkardılar. Kagawa fazla göze çarpmasa da, girdiği pozisyonlarla yine tehlikeli oldu.
Sonuç itibari Dortmund hem puansal hemde zihinsel anlamda üstünlüğü sağladı. Futbol süprizlerle dolu bir oyun olsa da Dortmund artık şampiyon diyebiliriz. Federasyon(DFB) kupasında ne olacak heyecanla ikinci düello’yu bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder