30 Nisan 2012

Euro Challenge 2012 Şampiyonu Beşiktaş!


Hani bazı hikayelerin başında ilginç bir cümle olur ya “herşey.... başladı” şeklinde, Beşiktaş basketbol takımı içinde bu “herşey Deron Williams’ın transferi ile başladı” diyebiliriz. Sene başında lock-out sayesinde getirdiğimiz büyük nba yıldızı. Rüya gibi geldi geçti ve bize sporcu nasıl olmalı dersi vererek döndü ülkesine.

Sezona harika başlamıştık, sadece Dexia deplasmanı hariç. Yenilgi sonrası bugün finalini oynadığımız ve kazandığımız Euro Challenge Cup’ta mücadele etmek zorunda kalmıştık. Sonra lig maçları ile devam etti potanın kartalları. İzlerken zevk veriyordu takım, nerdeyse her maç 100 sayı atıyorduk.




Sonra Deron ve Semih Erden gitti. Umutsuzluk mu? Ergin Ataman’ın adının geçtiği yerde böyle bir ihtimal olabilir mi? Kesinlikle hayır. Arroyo,Mensah-Bonsu’lar geldi ve önce Türkiye kupasını kazandılar,bugünde Euro Challenge kupasını.

Senelerce alışkındık biz ödenmeyen paralara, başarısız sporculara, erkenden havlu atmaya. Ergin Ataman sayesinde bu makus kaderimiz değişti. Çoğu zaman yeterince destek veremedik onlara, boş salonlarda oynadılar ama yine de yılmadılar ve bu sezon bize şimdiden  iki kupa hediye ettiler. Bu takım saygıyı sonuna kadar hak ediyor. Verdikleri mücadeleden ötürü başta teknik ekibimiz olmak üzere bütün basketçilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Kim bilir belkide üçüncü kupa da yoldadır?



MVP: Pops Mensah Bonsu

Göttingen’e de selam olsun, 50 Sayı atan Deron’a da!





Son olarak Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Willi Brinkman Kupası'nı kazanarak Avrupa Şampiyonu olmuş. Demir pençeleride yürekten kutluyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder