30 Nisan 2012

Ölümsüz olmak!


Her taraftarın hayalidir,takımın formasını giymek. Çocukluğunda bu hayallerle büyümüştür her futbolsever. Kimi zaman Ferdinand olmuştur, kimi zaman Feyyaz, kimi zaman da Yusuf. Bunu düşünen playing2 (www.playing2.com ) isimli şirket çok güzel bir fikir bulmuş ve uygulamış. Sırt numarasında ölümsüz olmak.



FC Sevilla bir kaç sene önce Uefa’da başarıdan başarıya koşar ama kadrosunu muhafaza edebilmek için mali yapısı artık buna müsade etmemektedir. Uefa Kupası, Şampiyonlar Ligi kadar gelir getirmediği için mevcut kadro dağılma noktasına gelir.  Bunu durdurmak, gelirleri arttırmak için çalışmalara başlanır. Farklı bir çok projeden bir tanesi de sırt numaralarında 2x2 mm ebatlarında taraftarlara kendi fotoğraflarını paylaşma şansı tanımaktır. Bu sayede taraftar istediği oyuncunun sırtında yer alacak, böylece kulübüne hem maddi anlamda destek olacak hem de unutulmaz bir hatıranın sahibi olacaktır.



Daha detaylı anlatmak gerekirse. Kadrodaki her oyuncuyu taraftar olarak seçme hakkına sahipsiniz. Her futbolcunun sırtında ortalama 3000 adetlik yer bulunuyor. 2 x 2 mm’lik bir alanın bedeni 25€. Benzer uygulamayı yarım sezonluğuna Atletico Madrid de yapmıştı, onlarda ise fiyat 12,90€‘dı. 


Bu ve benzeri bir uygulama ocak ayında çıkacak 4.forma için yapılabilir. Belli ölçütlerde aynı 100.yıl formasında olduğu gibi futbolcu isimleri yerine taraftarların isimleri yazılabilir. Ocak ayına kadar hem gereken çalışma yapılmış hem de o zamana kadar nakit akışı sağlanmış olur. Böylece her hangi bir pantent sorunu da yaşanmamış olur. 110. yıl’a özel bu kampanya’da aynı şekilde 100.yıl’da olduğu gibi atkılarda üretilebilir. Böylece hem forma satışına da katkısı olur.








3 yorum:

  1. Güzel olur inşAllah.
    Allah utandırmasın.

    YanıtlaSil
  2. Projeler çok güzel çok mantıklı umarım gerçekleştirilir.

    YanıtlaSil
  3. Bu arada Metin Bey`in durumdan haberi var. Sagolsun taraftarin sesine kulak veriyor yöneticilerimiz.
    Uygulanmasi zor olsada fikir üretmek acisindan önemli diye düsünüyorum.

    YanıtlaSil